Fra skoletræt til modtager af bronzemedalje

Jørgen Larsen har arbejdet i Haderslev Kommune siden kommunesammenlægningen. Inden da arbejdede han i Christiansfeld Kommune. Han har først og fremmest arbejdet som maskinfører, og det har været et arbejde, han har været rigtig glad for, men så prøvede han at lægge brosten, og det blev han hurtigt grebet af.

Jørgen Larsen har netop fået papir på sin første uddannelse.

Om kort tid får den 40-årige nyuddannede anlægsstruktør så papirer på sin anden uddannelse, når han om et par uger forhåbentligt modtager et brev med “eksamen bestået” og herefter kan kalde sig autoriseret kloakmester.

“Da der var gået et halvt år, sad jeg og kiggede i en brochure og faldt over anlægstruktøruddannelsen, og så tænkte jeg, hvorfor ikke få noget konstruktivt ud af det. Man skal jo også tænke på fremtiden”, siger Jørgen Larsen. Heldigvis var hans arbejdsgiver – Driftsafdelingen i Haderslev Kommune – med på, at han kunne starte i voksenlære, og nu hvor han er færdig med sin uddannelse som anlægsstruktør har han endda opnået at få en bronzemedalje.

“Det viste sig, at jeg havde et gennemsnit på 11,3, og det blev jeg meget overrasket over, for jeg hader prøver. Jeg har faktisk aldrig rigtig haft lyst til at gå i skole”, griner 40-årige Jørgen, der da også lige skulle vænne sig til, at hans klassekammerater på struktøruddannelsen var mellem 18 og 22 år.

Jørgen Larsen er glad for, at han fik muligheden for at komme i voksenlære, og han håber også, at hans arbejdsplads oplever det som en gevinst, at han nu har fået papir på hele to uddannelser. I hvert fald kan han nu klare lidt af hvert. I sidste uge lagde han chaussésten i Damparken, i denne uge har han drænet på Ryes Møllevej, og han elsker i det hele taget sit arbejde i det fri i Driftsafdelingen.

“Vi får meget lov til selv at bestemme, her er ikke så firkantet, men hvis jeg selv kunne bestemme, hvad jeg skulle lave, så er det nok kloak, for der ved man aldrig, hvad man kommer ud til, men fliser er nu heller ikke så ringe endda”, lyder det fra Jørgen Larsen.